Sinds 2013 heeft fanfare St. Aldegondis, na lange tijd weer een jeugdorkest. Onder leiding van dirigent Dominique Rohenkohl maken muzikanten in opleiding hier kennis met het spelen van muziek in een groep. Het is een gevarieerde groep van muzikanten die slechts één jaar muziekles hebben tot muzikanten die al jaren bij het “grote” orkest van de fanfare spelen. Door elkaar te helpen worden de jongste leden gemotiveerd en gestimuleerd om muziek te maken in een groep. Deze jongste leden leren daar enorm veel van en de ervaren leden ook, al geven ze het natuurlijk niet openlijk toe.

Meer video's

Ervaring leert dat de periode tussen de eerste muziekles en het moment waarop een leerling bij het fanfare-orkest gaat spelen nogal groot is en regelmatig een reden dat de leerling stopt met muziekles. Om ook in deze periode op een leuke manier samen muziek te maken, is enkele jaren geleden besloten om het jeugdorkest weer op te starten. Enkele keren per jaar laat het jeugdorkest dit plezier aan anderen horen met een optreden, zoals bij een jaarlijks jeugdorkesttreffen, Don’t Stop the Music in Maasbree en het zomerconcert van de fanfare. Ook is er ieder jaar een aantal activiteiten zoals bijvoorbeeld een avondje bowlen en een barbecue. Momenteel wordt er met ruim 30 leden iedere vrijdag muziek gemaakt bij de repetitie van het jeugdorkest die plaatsvindt van 18:45 tot 19:45, voorafgaand aan de repetitie van het “grote” orkest.

Nieuwsgierig geworden? Iedereen is welkom om de repetities te bezoeken! Voor vragen kan er gemaild worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zo 18 augustus 2019 16:29

De fanfare vandaag live.

zo 18 augustus 2019 16:27

Vers van de pers en opgedroogd! Vanmiddag heeft de fanfare meegelopen in de optocht van het bondsfeest van de schutterij.

za 17 augustus 2019 21:06

Ook dit jaar organiseert de Jumbo Maasbree weer de actie "Spek de kas ". De actie loopt van 12 augustus 2019 tot 20 oktober 2019. Gedurende deze periode krijg je bij iedere 15 euro aan boodschappen een voucher ter waarde van € 0,15. Deze vouchers zijn voorzien van een unieke (QR) code. Opties om deze code te verzilveren zijn: 1: de unieke code handmatig thuis online invoeren op de website: https://www.vuldekas.nl/jumbomaasbree/ en toekennen aan Fanfare St. Aldegondis. 2: de voucher bij de Jumbo posten in de box voor onze club (box nummer 35); de boxen staan na de kassa opgesteld. Deze bijdrage aan de kas zal voornamelijk ingezet worden voor de jeugdopleiding van onze vereniging en de aanschaf van nieuwe instrumenten. Alvast dank voor jullie bijdrage!

zo 14 juli 2019 20:27

Mooie optredens van het jeugdorkest en de fanfare.

do 4 juli 2019 23:39

Het belooft morgen een mooie avond te worden. Heerlijk weer voor een mooi concert buiten in de tuin van Café de Pool.