Sinds 2013 heeft fanfare St. Aldegondis, na lange tijd weer een jeugdorkest. Onder leiding van dirigent Dominique Rohenkohl maken muzikanten in opleiding hier kennis met het spelen van muziek in een groep. Het is een gevarieerde groep van muzikanten die slechts één jaar muziekles hebben tot muzikanten die al jaren bij het “grote” orkest van de fanfare spelen. Door elkaar te helpen worden de jongste leden gemotiveerd en gestimuleerd om muziek te maken in een groep. Deze jongste leden leren daar enorm veel van en de ervaren leden ook, al geven ze het natuurlijk niet openlijk toe.

Meer video's

Ervaring leert dat de periode tussen de eerste muziekles en het moment waarop een leerling bij het fanfare-orkest gaat spelen nogal groot is en regelmatig een reden dat de leerling stopt met muziekles. Om ook in deze periode op een leuke manier samen muziek te maken, is enkele jaren geleden besloten om het jeugdorkest weer op te starten. Enkele keren per jaar laat het jeugdorkest dit plezier aan anderen horen met een optreden, zoals bij een jaarlijks jeugdorkesttreffen, Don’t Stop the Music in Maasbree en het zomerconcert van de fanfare. Ook is er ieder jaar een aantal activiteiten zoals bijvoorbeeld een avondje bowlen en een barbecue. Momenteel wordt er met ruim 30 leden iedere vrijdag muziek gemaakt bij de repetitie van het jeugdorkest die plaatsvindt van 18:45 tot 19:45, voorafgaand aan de repetitie van het “grote” orkest.

Nieuwsgierig geworden? Iedereen is welkom om de repetities te bezoeken! Voor vragen kan er gemaild worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

do 2 juli 2020 19:37

Blokfluitdocente Marjan heeft vanmiddag met alle blokfluiters een spellenuurtje gehouden in de MFA. Zo konden de kinderen na al die weken online les het lesjaar op een leuke manier afsluiten.

vr 26 juni 2020 20:42

Ook de fanfare is weer aan het repeteren, maar wel nog verdeeld in twee groepen. Vorige week was de eerste groep al aan de beurt en vanavond de tweede. Wat is het fijn om weer samen te kunnen spelen!

za 20 juni 2020 20:18

Gisteren heeft het jeugdorkest weer voor het eerst gerepeteerd. Uiteraard volgens de coronamaatregelen, maar toch met het nodige plezier en enthousiasme!

za 7 maart 2020 18:32

Gisteren zijn er 14 jonge muzikanten ingestroomd (vanuit de samenspel groep) in het Jeugdorkest. Om aan elkaar te wennen hebben ze spelletjes en quizjes gedaan. We wensen de jonge muzikanten veel succes en plezier bij het Jeugdorkest!

ma 17 februari 2020 11:43

Zondag 16 Februari was er weer een nieuwe editie van de succesformule Don’t Stop the Music. Het thema van dit jaar was musicals. Alle jeugdige muzikanten hadden samen met hun docenten weer mooie nummers ingestudeerd die in een volle MFA zaal gespeeld werden.