Sinds 2013 heeft fanfare St. Aldegondis, na lange tijd weer een jeugdorkest. Onder leiding van dirigent Dominique Rohenkohl maken muzikanten in opleiding hier kennis met het spelen van muziek in een groep. Het is een gevarieerde groep van muzikanten die slechts één jaar muziekles hebben tot muzikanten die al jaren bij het “grote” orkest van de fanfare spelen. Door elkaar te helpen worden de jongste leden gemotiveerd en gestimuleerd om muziek te maken in een groep. Deze jongste leden leren daar enorm veel van en de ervaren leden ook, al geven ze het natuurlijk niet openlijk toe.

Meer video's

Ervaring leert dat de periode tussen de eerste muziekles en het moment waarop een leerling bij het fanfare-orkest gaat spelen nogal groot is en regelmatig een reden dat de leerling stopt met muziekles. Om ook in deze periode op een leuke manier samen muziek te maken, is enkele jaren geleden besloten om het jeugdorkest weer op te starten. Enkele keren per jaar laat het jeugdorkest dit plezier aan anderen horen met een optreden, zoals bij een jaarlijks jeugdorkesttreffen, Don’t Stop the Music in Maasbree en het zomerconcert van de fanfare. Ook is er ieder jaar een aantal activiteiten zoals bijvoorbeeld een avondje bowlen en een barbecue. Momenteel wordt er met ruim 30 leden iedere vrijdag muziek gemaakt bij de repetitie van het jeugdorkest die plaatsvindt van 18:45 tot 19:45, voorafgaand aan de repetitie van het “grote” orkest.

Nieuwsgierig geworden? Iedereen is welkom om de repetities te bezoeken! Voor vragen kan er gemaild worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zo 1 december 2019 10:08

Tijdens ons jaarlijks Caeciliaefeest op vrijdag 22 november j.l. zijn de jubilarissen van onze vereniging gehuldigd. Renée Hoex, Kim Jacobs, Ruud Jacobs, Demi Janssen, Julia Poulissen en Kirsten Segers zijn allen 10 jaar lid van onze vereniging. Peter Kerren vierde zijn 40-jarig jubileum en Johan Trepels werd gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap. Gefeliciteerd allen!

za 16 november 2019 19:33

Sintermerte - vrijdag 8 november 2019

za 16 november 2019 19:32

Vorige week vrijdag hebben we samen met de jeugdfanfare gespeeld bij Sintermerte.

za 16 november 2019 19:25

Heilige Mis met 4 verenigingen: Caeciliafeest in Maasbree Ter ere van de feestdag van de Heilige Caecilia, de patrones van de muzikanten, houden vier verenigingen uit Maasbree een muzikale Heilige Mis in de kerk in Maasbree. Deze Mis vindt plaats op zondag 17 november om 11:00 uur. Schutterij Sint Martinus Maasbree Drumband & Majoretten 'Maasbree', Fanfare Sint Aldegondis en het Maasbrees Mannenkoor vieren gezamenlijk het Caeciliafeest. Elke vereniging levert die morgen een eigen muzikale bijdrage aan de mis, waarin ook de overleden leden van de verenigingen worden herdacht. Een heel bijzondere samenwerking dus.

zo 27 oktober 2019 20:16

Het Jeugdorkest heeft gisteren meegedaan aan het Jeugdtreffen in Ulestraten. Men heeft met veel plezier verschillende nummers gespeeld. Iedereen was kei tevreden.