Sinds 2013 heeft fanfare St. Aldegondis, na lange tijd weer een jeugdorkest. Onder leiding van dirigent Wouter Pletzers maken muzikanten in opleiding hier kennis met het spelen van muziek in een groep. Het is een gevarieerde groep van muzikanten die slechts één jaar muziekles hebben tot muzikanten die al jaren bij het “grote” orkest van de fanfare spelen. Door elkaar te helpen worden de jongste leden gemotiveerd en gestimuleerd om muziek te maken in een groep. Deze jongste leden leren daar enorm veel van en de ervaren leden ook, al geven ze het natuurlijk niet openlijk toe.

Meer video's

Ervaring leert dat de periode tussen de eerste muziekles en het moment waarop een leerling bij het fanfare-orkest gaat spelen nogal groot is en regelmatig een reden dat de leerling stopt met muziekles. Om ook in deze periode op een leuke manier samen muziek te maken, is enkele jaren geleden besloten om het jeugdorkest weer op te starten. Enkele keren per jaar laat het jeugdorkest dit plezier aan anderen horen met een optreden, zoals bij een jaarlijks jeugdorkesttreffen, Don’t Stop the Music in Maasbree en het zomerconcert van de fanfare. Ook is er ieder jaar een aantal activiteiten zoals bijvoorbeeld een avondje bowlen en een barbecue. Momenteel wordt er met ruim 30 leden iedere vrijdag muziek gemaakt bij de repetitie van het jeugdorkest die plaatsvindt van 18:45 tot 19:45, voorafgaand aan de repetitie van het “grote” orkest.

Nieuwsgierig geworden? Iedereen is welkom om de repetities te bezoeken! Voor vragen kan er gemaild worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

wo 12 september 2018 14:30

Hierbij nog een filmpje van de drumworkshop van Paul Slaat Alles op het jeugdkamp!

di 11 september 2018 14:13

Een leuk weekend met alle jeugdleden van Fanfare St. Aldegondis met o.a. een drumworkshop van Paul Slaat Alles!

di 7 augustus 2018 10:05

Onze concertreis naar Berlijn is alweer een maand geleden. Tijdens het optreden bij JagdSchloss Grunewald zijn enkele korte video opnames gemaakt. De temperatuur aan de Grunewald See was toen ook al zeer zomers. Klik op de onderstaande link om de videofragmenten te bekijken: https://www.youtube.com/channel/UCCyyNtjz81ffQW6yEx3BfFA

di 10 juli 2018 16:07

di 10 juli 2018 16:05

Afgelopen weekend is Fanfare St. Aldegondis op concertreis geweest naar Berlijn. Een deel van de fanfare heeft een workshop graffiti spuiten gevolgd en natuurlijk zijn er ook twee mooie optreden gegeven. Es war ein sehr schönes Wochenende!