De fanfare heeft een slagwerkgroep. Dit zijn de muzikanten van de slagwerksectie van het korps aangevuld met leerling-slagwerkers. De opleiding gebeurt in samenwerking met Drumband Maasbree. Ruud Logtens leidt jeugdige slagwerkers op. Het doel van de slagwerkgroep is een ander en veelzijdiger geluid te laten horen tijdens, optredens, concerten en rondgangen van de fanfare. De slagwerkgroep repeteert elke zaterdag namiddag in Maasbree in “De Batrom” (Oude Heldenseweg 3a). De vaak jeugdige muzikanten kunnen ook een HaFaBra opleiding volgen. Vaak denkt men bij slagwerkinstrumenten aan een drumstel, maar er zijn veel meer instrumenten die onder het slagwerk vallen. Slagwerk instrumenten zijn bijvoorbeeld ook: de pauken, de xylofoon, de marimba, het klokkenspel, de conga’s, de grote trom, en verder alles wat muziek/geluid maakt door er op te slaan. Als zelfstandige slagwerkgroep doet men regelmatig een eigen creatief optreden, soms samen met het jeugdorkest en fanfare.

Meer video's

ma 17 februari 2020 11:43

Zondag 16 Februari was er weer een nieuwe editie van de succesformule Don’t Stop the Music. Het thema van dit jaar was musicals. Alle jeugdige muzikanten hadden samen met hun docenten weer mooie nummers ingestudeerd die in een volle MFA zaal gespeeld werden.

vr 14 februari 2020 12:44

Aanstaande zondag is het zover: Don’t Stop the Music. Onze jeugdige leden zijn er klaar voor! We zien jullie graag om 10.30 uur in de MFA.

zo 12 januari 2020 11:43

Het jeugdorkest heeft vorige week zondag een mooi nieuwjaarsoptreden gegeven in het clublokaal van harmonie Concordia in Obbicht.

zo 12 januari 2020 11:37

Zondag 16 februari 2020 is het weer tijd voor Don't Stop the Music: de ochtend waarin de jeugd van onze fanfare samen muziek maakt. Reserveer deze ochtend alvast in je agenda.

di 31 december 2020 13:38

Zondag 5 januari speelt ons jeugdorkest tijdens het nieuwjaarsconcert in Obbicht samen met de jeugdharmonie van Concordia Obbicht.