De fanfare heeft een slagwerkgroep. Dit zijn de muzikanten van de slagwerksectie van het korps aangevuld met leerling-slagwerkers. De opleiding gebeurt in samenwerking met Drumband Maasbree. Ruud Logtens leidt jeugdige slagwerkers op. Het doel van de slagwerkgroep is een ander en veelzijdiger geluid te laten horen tijdens, optredens, concerten en rondgangen van de fanfare. De slagwerkgroep repeteert elke zaterdag namiddag in Maasbree in “De Batrom” (Oude Heldenseweg 3a). De vaak jeugdige muzikanten kunnen ook een HaFaBra opleiding volgen. Vaak denkt men bij slagwerkinstrumenten aan een drumstel, maar er zijn veel meer instrumenten die onder het slagwerk vallen. Slagwerk instrumenten zijn bijvoorbeeld ook: de pauken, de xylofoon, de marimba, het klokkenspel, de conga’s, de grote trom, en verder alles wat muziek/geluid maakt door er op te slaan. Als zelfstandige slagwerkgroep doet men regelmatig een eigen creatief optreden, soms samen met het jeugdorkest en fanfare.

Meer video's

vr 23 oktober 2020 22:21

Alleen deze week krijg je nog kaartjes voor Spek de Kas bij de Jumbo. Steun ons en doe je kaartjes in box 16 in de winkel (nog t/m 1 november) of verzilver de codes online (t/m 4 november).

vr 23 oktober 2020 22:07

Nog niet gestemd voor de Clubsupport? Het kan nog vandaag en morgen via de Rabo-app of rabobank.nl/clubsupport

wo 7 oktober 2020 14:55

Deze week is de Rabo ClubSupport van start gegaan en ook wij doen mee! Wil je ons steunen? Breng dan vóór 25 oktober jouw stem uit via de Rabo App of rabobank.nl/clubsupport

vr 2 oktober 2020 16:03

Dit jaar ging het jeugdkamp vanwege corona niet door, maar gelukkig kon er wel samen een spelletje boerengolf gespeeld worden.