De fanfare heeft een slagwerkgroep. Dit zijn de muzikanten van de slagwerksectie van het korps aangevuld met leerling-slagwerkers. De opleiding gebeurt in samenwerking met Drumband Maasbree. Ruud Logtens leidt jeugdige slagwerkers op. Het doel van de slagwerkgroep is een ander en veelzijdiger geluid te laten horen tijdens, optredens, concerten en rondgangen van de fanfare. De slagwerkgroep repeteert elke zaterdag namiddag in Maasbree in “De Batrom” (Oude Heldenseweg 3a). De vaak jeugdige muzikanten kunnen ook een HaFaBra opleiding volgen. Vaak denkt men bij slagwerkinstrumenten aan een drumstel, maar er zijn veel meer instrumenten die onder het slagwerk vallen. Slagwerk instrumenten zijn bijvoorbeeld ook: de pauken, de xylofoon, de marimba, het klokkenspel, de conga’s, de grote trom, en verder alles wat muziek/geluid maakt door er op te slaan. Als zelfstandige slagwerkgroep doet men regelmatig een eigen creatief optreden, soms samen met het jeugdorkest en fanfare.

Meer video's

zo 1 december 2019 10:08

Tijdens ons jaarlijks Caeciliaefeest op vrijdag 22 november j.l. zijn de jubilarissen van onze vereniging gehuldigd. Renée Hoex, Kim Jacobs, Ruud Jacobs, Demi Janssen, Julia Poulissen en Kirsten Segers zijn allen 10 jaar lid van onze vereniging. Peter Kerren vierde zijn 40-jarig jubileum en Johan Trepels werd gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap. Gefeliciteerd allen!

za 16 november 2019 19:33

Sintermerte - vrijdag 8 november 2019

za 16 november 2019 19:32

Vorige week vrijdag hebben we samen met de jeugdfanfare gespeeld bij Sintermerte.

za 16 november 2019 19:25

Heilige Mis met 4 verenigingen: Caeciliafeest in Maasbree Ter ere van de feestdag van de Heilige Caecilia, de patrones van de muzikanten, houden vier verenigingen uit Maasbree een muzikale Heilige Mis in de kerk in Maasbree. Deze Mis vindt plaats op zondag 17 november om 11:00 uur. Schutterij Sint Martinus Maasbree Drumband & Majoretten 'Maasbree', Fanfare Sint Aldegondis en het Maasbrees Mannenkoor vieren gezamenlijk het Caeciliafeest. Elke vereniging levert die morgen een eigen muzikale bijdrage aan de mis, waarin ook de overleden leden van de verenigingen worden herdacht. Een heel bijzondere samenwerking dus.

zo 27 oktober 2019 20:16

Het Jeugdorkest heeft gisteren meegedaan aan het Jeugdtreffen in Ulestraten. Men heeft met veel plezier verschillende nummers gespeeld. Iedereen was kei tevreden.