De fanfare heeft een slagwerkgroep. Dit zijn de muzikanten van de slagwerksectie van het korps aangevuld met leerling-slagwerkers. De opleiding gebeurt in samenwerking met Drumband Maasbree. Ruud Logtens leidt jeugdige slagwerkers op. Het doel van de slagwerkgroep is een ander en veelzijdiger geluid te laten horen tijdens, optredens, concerten en rondgangen van de fanfare. De slagwerkgroep repeteert elke zaterdag namiddag in Maasbree in “De Batrom” (Oude Heldenseweg 3a). De vaak jeugdige muzikanten kunnen ook een HaFaBra opleiding volgen. Vaak denkt men bij slagwerkinstrumenten aan een drumstel, maar er zijn veel meer instrumenten die onder het slagwerk vallen. Slagwerk instrumenten zijn bijvoorbeeld ook: de pauken, de xylofoon, de marimba, het klokkenspel, de conga’s, de grote trom, en verder alles wat muziek/geluid maakt door er op te slaan. Als zelfstandige slagwerkgroep doet men regelmatig een eigen creatief optreden, soms samen met het jeugdorkest en fanfare.

Meer video's

zo 3 februari 2019 21:41

Dit jaar was het thema 100% NL. De gespeelde nummers varieerden van, Hoedje van papier, Andre Hazes, Jan Smit, Diggy Dex, K3, Anouk naar Happy Hardcore. Het is mooi om te zien dat onze jeugdige muzikanten een muzikaal programma in elkaar steken waar iedereen van geniet. Tijdens deze voorspeelochtend werd tevens aan 15 kinderen hun muziek/blokfluitdiploma uitgereikt.

vr 25 januari 2019 19:02

Volgende week zondag 3 februari is het weer zover: Don't Stop the Music! Tijdens deze ochtend laat de jeugd van onze vereniging hun muziektalent horen.

ma 24 december 2018 14:18

Op 14-12-2018 was er een concert ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van het jeugdorkest. Ook fanfare Sint Aldegondis en SLEM namen deel aan het concert.

za 8 december 2018 14:33

Een mooi artikel over een ons mooie jeugdorkest op de website van de Limburger! Aanstaande vrijdag om 20.00 uur in de MFA is er een concert ter ere van het 5-jarig bestaan van het jeugdorkest.

zo 25 november 2018 22:06