De fanfare heeft een slagwerkgroep. Dit zijn de muzikanten van de slagwerksectie van het korps aangevuld met leerling-slagwerkers. De opleiding gebeurt in samenwerking met Drumband Maasbree. Ruud Logtens leidt jeugdige slagwerkers op. Het doel van de slagwerkgroep is een ander en veelzijdiger geluid te laten horen tijdens, optredens, concerten en rondgangen van de fanfare. De slagwerkgroep repeteert elke zaterdag namiddag in Maasbree in “De Batrom” (Oude Heldenseweg 3a). De vaak jeugdige muzikanten kunnen ook een HaFaBra opleiding volgen. Vaak denkt men bij slagwerkinstrumenten aan een drumstel, maar er zijn veel meer instrumenten die onder het slagwerk vallen. Slagwerk instrumenten zijn bijvoorbeeld ook: de pauken, de xylofoon, de marimba, het klokkenspel, de conga’s, de grote trom, en verder alles wat muziek/geluid maakt door er op te slaan. Als zelfstandige slagwerkgroep doet men regelmatig een eigen creatief optreden, soms samen met het jeugdorkest en fanfare.

Meer video's

wo 12 september 2018 14:30

Hierbij nog een filmpje van de drumworkshop van Paul Slaat Alles op het jeugdkamp!

di 11 september 2018 14:13

Een leuk weekend met alle jeugdleden van Fanfare St. Aldegondis met o.a. een drumworkshop van Paul Slaat Alles!

di 7 augustus 2018 10:05

Onze concertreis naar Berlijn is alweer een maand geleden. Tijdens het optreden bij JagdSchloss Grunewald zijn enkele korte video opnames gemaakt. De temperatuur aan de Grunewald See was toen ook al zeer zomers. Klik op de onderstaande link om de videofragmenten te bekijken: https://www.youtube.com/channel/UCCyyNtjz81ffQW6yEx3BfFA

di 10 juli 2018 16:07

di 10 juli 2018 16:05

Afgelopen weekend is Fanfare St. Aldegondis op concertreis geweest naar Berlijn. Een deel van de fanfare heeft een workshop graffiti spuiten gevolgd en natuurlijk zijn er ook twee mooie optreden gegeven. Es war ein sehr schönes Wochenende!