De fanfare heeft een slagwerkgroep. Dit zijn de muzikanten van de slagwerksectie van het korps aangevuld met leerling-slagwerkers. De opleiding gebeurt in samenwerking met Drumband Maasbree. Ruud Logtens leidt jeugdige slagwerkers op. Het doel van de slagwerkgroep is een ander en veelzijdiger geluid te laten horen tijdens, optredens, concerten en rondgangen van de fanfare. De slagwerkgroep repeteert elke zaterdag namiddag in Maasbree in “De Batrom” (Oude Heldenseweg 3a). De vaak jeugdige muzikanten kunnen ook een HaFaBra opleiding volgen. Vaak denkt men bij slagwerkinstrumenten aan een drumstel, maar er zijn veel meer instrumenten die onder het slagwerk vallen. Slagwerk instrumenten zijn bijvoorbeeld ook: de pauken, de xylofoon, de marimba, het klokkenspel, de conga’s, de grote trom, en verder alles wat muziek/geluid maakt door er op te slaan. Als zelfstandige slagwerkgroep doet men regelmatig een eigen creatief optreden, soms samen met het jeugdorkest en fanfare.

Meer video's

zo 7 april 2019 17:24

Volgende week is het zover!

zo 7 april 2019 17:19

Repetitie samen met Breetse Bluf voor het Big Hoës Konzert volgende week zondag 15.00 uur in de MFA.

ma 1 april 2019 22:32

Benieuwd naar het programma van ons Big hoes konzert op zondag 14 april om 15.00 uur in de MFA? Onze dirigent Joep vertelt:

wo 27 maart 2019 22:07

wo 27 maart 2019 22:05

De voorbereidingen voor het Big Hoës Konzert op zondag 14 april zijn in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben we repetitie gehad met Breetse Bluf.