De fanfare heeft een slagwerkgroep. Dit zijn de muzikanten van de slagwerksectie van het korps aangevuld met leerling-slagwerkers. De opleiding gebeurt in samenwerking met Drumband Maasbree. Ruud Logtens leidt jeugdige slagwerkers op. Het doel van de slagwerkgroep is een ander en veelzijdiger geluid te laten horen tijdens, optredens, concerten en rondgangen van de fanfare. De slagwerkgroep repeteert elke zaterdag namiddag in Maasbree in “De Batrom” (Oude Heldenseweg 3a). De vaak jeugdige muzikanten kunnen ook een HaFaBra opleiding volgen. Vaak denkt men bij slagwerkinstrumenten aan een drumstel, maar er zijn veel meer instrumenten die onder het slagwerk vallen. Slagwerk instrumenten zijn bijvoorbeeld ook: de pauken, de xylofoon, de marimba, het klokkenspel, de conga’s, de grote trom, en verder alles wat muziek/geluid maakt door er op te slaan. Als zelfstandige slagwerkgroep doet men regelmatig een eigen creatief optreden, soms samen met het jeugdorkest en fanfare.

Meer video's

zo 18 augustus 2019 16:29

De fanfare vandaag live.

zo 18 augustus 2019 16:27

Vers van de pers en opgedroogd! Vanmiddag heeft de fanfare meegelopen in de optocht van het bondsfeest van de schutterij.

za 17 augustus 2019 21:06

Ook dit jaar organiseert de Jumbo Maasbree weer de actie "Spek de kas ". De actie loopt van 12 augustus 2019 tot 20 oktober 2019. Gedurende deze periode krijg je bij iedere 15 euro aan boodschappen een voucher ter waarde van € 0,15. Deze vouchers zijn voorzien van een unieke (QR) code. Opties om deze code te verzilveren zijn: 1: de unieke code handmatig thuis online invoeren op de website: https://www.vuldekas.nl/jumbomaasbree/ en toekennen aan Fanfare St. Aldegondis. 2: de voucher bij de Jumbo posten in de box voor onze club (box nummer 35); de boxen staan na de kassa opgesteld. Deze bijdrage aan de kas zal voornamelijk ingezet worden voor de jeugdopleiding van onze vereniging en de aanschaf van nieuwe instrumenten. Alvast dank voor jullie bijdrage!

zo 14 juli 2019 20:27

Mooie optredens van het jeugdorkest en de fanfare.

do 4 juli 2019 23:39

Het belooft morgen een mooie avond te worden. Heerlijk weer voor een mooi concert buiten in de tuin van Café de Pool.