De fanfare heeft een slagwerkgroep. Dit zijn de muzikanten van de slagwerksectie van het korps aangevuld met leerling-slagwerkers. De opleiding gebeurt in samenwerking met Drumband Maasbree. Ruud Logtens leidt jeugdige slagwerkers op. Het doel van de slagwerkgroep is een ander en veelzijdiger geluid te laten horen tijdens, optredens, concerten en rondgangen van de fanfare. De slagwerkgroep repeteert elke zaterdag namiddag in Maasbree in “De Batrom” (Oude Heldenseweg 3a). De vaak jeugdige muzikanten kunnen ook een HaFaBra opleiding volgen. Vaak denkt men bij slagwerkinstrumenten aan een drumstel, maar er zijn veel meer instrumenten die onder het slagwerk vallen. Slagwerk instrumenten zijn bijvoorbeeld ook: de pauken, de xylofoon, de marimba, het klokkenspel, de conga’s, de grote trom, en verder alles wat muziek/geluid maakt door er op te slaan. Als zelfstandige slagwerkgroep doet men regelmatig een eigen creatief optreden, soms samen met het jeugdorkest en fanfare.

Meer video's

za 19 oktober 2019 11:14

Morgen is het dan zover: Het Concours in de Oranjerie in Roermond! Vanavond hebben we de laatste generale repetitie. Een van de werken die we morgen spelen is A Malvern Suite (Philip Sparke arr. Jo Conjaerts). Twee weken geleden speelden we dit werk ook tijdens het HAFA Toernooi.

vr 18 oktober 2019 10:03

Een mooi resultaat voor de fanfare in de Clubsupport! Bekijk het filmpje voor het resultaat en deel het filmpje. Het bekijken van de video kan nog € 75,00 extra per deelnemende vereniging in Maasbree opleveren!

do 17 oktober 2019 21:51

Deze week is onze fanfare bij Blaaskracht op L1 geweest. Mocht je de TV-uitzending gemist hebben, dan kun je deze via de link alsnog bekijken. https://l1.nl/blaaskracht-cafe-st-adegondis-maasbree-152656/

zo 6 oktober 2019 20:06

Op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn de jeugdleden van onze fanfare op kamp geweest in Arcen. Als ware superhelden hebben we gemidgetgolfd en een tocht door Arcen gemaakt. Ook de frietjes hebben ons goed gesmaakt!

zo 6 oktober 2019 20:04

Vanochtend heeft de fanfare meegedaan aan het HAFA toernooi in Heythuysen. Deze deelname was een soort oefening voor het Concours op 20 oktober a.s.. In deze video speelt de fanfare het concertwerk Decennium van Eric Swiggers.