Zondag 20 oktober, tijdens het concours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen in de Oranjerie in Roermond, is Fanfare St. Aldegondis erin geslaagd om te promoveren naar de 3e divisie.
Onder leiding van dirigent Joep Schrader kon men de jury overtuigen met de muziekwerken ‘Malvern Suite’ en ‘Decennium’ welke de titel Limburgs Kampioen opleverde in de 4e divisie.
Dit was het resultaat van maandenlang repeteren van het jonge korps. De fanfare kreeg een gemiddelde score van maar liefst 85,6 punten van de jury, wat een 1e prijs + promotie opleverde.
Fanfare St. Aldegondis speelde in totaal drie stukken. Er werd begonnen met het inspeelwerk "Where Eagles Soar".

Concours 2019
Het 1e keuzewerk was "Malvern Suite". Een uit drie delen bestaand muziekstuk: het statige 'Worcester Cathedral', het serene 'The Wye (rivier) at Hereford' en het uitbundige 'Gloucester Market'.
Men sloot af met het 2e keuzewerk "Decennium". Een muziekstuk dat een tijdsbestek van meerdere decennia beschrijft. De tijd van de moerassen, de middeleeuwen, het rustige landleven, en de huidige industrialisatie die een opmaat is voor het feestelijk slot.

Na afloop werd er in Maasbree flink feestgevierd, en de voorzitter dankte de dirigent en leden - jong en oud - voor de enorme inzet tijdens voorbereidingen op dit concours. Iedereen was super trots op het behaalde resultaat!

vr 23 oktober 2020 22:21

Alleen deze week krijg je nog kaartjes voor Spek de Kas bij de Jumbo. Steun ons en doe je kaartjes in box 16 in de winkel (nog t/m 1 november) of verzilver de codes online (t/m 4 november).

vr 23 oktober 2020 22:07

Nog niet gestemd voor de Clubsupport? Het kan nog vandaag en morgen via de Rabo-app of rabobank.nl/clubsupport

wo 7 oktober 2020 14:55

Deze week is de Rabo ClubSupport van start gegaan en ook wij doen mee! Wil je ons steunen? Breng dan vóór 25 oktober jouw stem uit via de Rabo App of rabobank.nl/clubsupport

vr 2 oktober 2020 16:03

Dit jaar ging het jeugdkamp vanwege corona niet door, maar gelukkig kon er wel samen een spelletje boerengolf gespeeld worden.