Zondag 20 oktober, tijdens het concours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen in de Oranjerie in Roermond, is Fanfare St. Aldegondis erin geslaagd om te promoveren naar de 3e divisie.
Onder leiding van dirigent Joep Schrader kon men de jury overtuigen met de muziekwerken ‘Malvern Suite’ en ‘Decennium’ welke de titel Limburgs Kampioen opleverde in de 4e divisie.
Dit was het resultaat van maandenlang repeteren van het jonge korps. De fanfare kreeg een gemiddelde score van maar liefst 85,6 punten van de jury, wat een 1e prijs + promotie opleverde.
Fanfare St. Aldegondis speelde in totaal drie stukken. Er werd begonnen met het inspeelwerk "Where Eagles Soar".

Concours 2019
Het 1e keuzewerk was "Malvern Suite". Een uit drie delen bestaand muziekstuk: het statige 'Worcester Cathedral', het serene 'The Wye (rivier) at Hereford' en het uitbundige 'Gloucester Market'.
Men sloot af met het 2e keuzewerk "Decennium". Een muziekstuk dat een tijdsbestek van meerdere decennia beschrijft. De tijd van de moerassen, de middeleeuwen, het rustige landleven, en de huidige industrialisatie die een opmaat is voor het feestelijk slot.

Na afloop werd er in Maasbree flink feestgevierd, en de voorzitter dankte de dirigent en leden - jong en oud - voor de enorme inzet tijdens voorbereidingen op dit concours. Iedereen was super trots op het behaalde resultaat!

ma 17 februari 2020 11:43

Zondag 16 Februari was er weer een nieuwe editie van de succesformule Don’t Stop the Music. Het thema van dit jaar was musicals. Alle jeugdige muzikanten hadden samen met hun docenten weer mooie nummers ingestudeerd die in een volle MFA zaal gespeeld werden.

vr 14 februari 2020 12:44

Aanstaande zondag is het zover: Don’t Stop the Music. Onze jeugdige leden zijn er klaar voor! We zien jullie graag om 10.30 uur in de MFA.

zo 12 januari 2020 11:43

Het jeugdorkest heeft vorige week zondag een mooi nieuwjaarsoptreden gegeven in het clublokaal van harmonie Concordia in Obbicht.

zo 12 januari 2020 11:37

Zondag 16 februari 2020 is het weer tijd voor Don't Stop the Music: de ochtend waarin de jeugd van onze fanfare samen muziek maakt. Reserveer deze ochtend alvast in je agenda.

di 31 december 2020 13:38

Zondag 5 januari speelt ons jeugdorkest tijdens het nieuwjaarsconcert in Obbicht samen met de jeugdharmonie van Concordia Obbicht.