Muziek maken is leuk en iedereen kan het leren!

Fanfare St. Aldegondis vindt het belangrijk om de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren. Het is een vaardigheid waar je je hele leven plezier van hebt. Daarnaast stimuleert muziek de intelligentie en de sociale vaardigheden, vermindert het concentratieproblemen en verbetert het de motoriek, ook op oudere leeftijd. Maar bovenal dient plezier voorop te staan en is het leuk om samen muziek te maken en activiteiten te ondernemen.

Introductie op de basisschool

De kinderen van de basisschool kunnen al op school kennis maken met muziek maken. De blokfluitdocente komt in groep 3 uitleg geven over muziekinstrumenten en de blokfluit. Daarnaast zijn er diverse samenwerkingsprojecten met de scholen van Maasbree om kinderen te enthousiasmeren voor het maken van muziek.

Basis muziekopleiding start met de blokfluit

De basis muziekopleiding in Maasbree wordt verzorgd door Fanfare St. Aldegondis. Alle kinderen vanaf groep 3 niveau kunnen deelnemen. Docente Marjan Jakobs gebruikt de lesmethode van Tom Stone, "Blokfluiten, dat is leuk". De opleiding duurt 1½ jaar en vormt een uitstekende basis als je wilt doorstromen naar een ander instrument. Dit kan binnen de eigen muziekopleiding van de fanfare of elders.

Meer video's

Hafabra opleiding - Slagwerkopleiding

Zodra je de basis muziekopleiding hebt afgerond, kun je doorstromen naar een ander instrument naar keuze. Vanaf februari tot aan de zomervakantie bestaat er dan de mogelijkheid om met verschillende instrumenten kennis te maken. Dit om vervolgens een weloverwogen instrument keuze te kunnen maken.

Fanfare St. Aldegondis biedt een eigen muziekopleiding, met bekwame docenten, aan voor een blaasinstrument of voor slagwerk. Respectievelijk de Hafabra- of slagwerkopleiding. Ben je al wat ouder en wil je ook leren om muziek te maken, dan is het mogelijk om direct in een Hafabra- of slagwerkopleiding in te stromen. Het eerste diploma kun je behalen na ongeveer 2 à 3 jaar HAFA-opleiding.

Meer video's

Doorstromen naar Jeugdorkest en Slagwerkgroep

Aan het Jeugdorkest of de Slagwerkgroep kun je deelnemen nadat je ongeveer 1 jaar muziekles hebt gevolgd. Als je van je opleiding komt heb je vaak nog weinig ervaring met het samen spelen in een groep. Je zit dan, als voorbereiding, 3-4 maanden in een samenspel groep, die je helpt om de stap te maken naar het Jeugdorkest.

Het Jeugdorkest neemt deel aan optredens en organiseert vaak leuke activiteiten en uitstapjes. De Slagwerkgroep is een samenwerking tussen de Fanfare en de Drumband, hier leer je samen muziek maken en diverse slagwerkinstrumenten te bespelen.

Klik hier voor meer informatie over het Jeugdorkest of de Slagwerkgroep.

Korps

Nadat je een aantal jaren muziekopleiding hebt gevolgd is er de mogelijkheid om door te stromen naar het Korps. In de doorstroom wordt voornamelijk gekeken naar het niveau van de muzikant, niet naar hoeveelheid diploma's. De leeftijd van de leden van het Korps varieert tussen de 14 jaar en 70+.

Lees hier meer over het fanfarekorps.

Meer info

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zo 1 december 2019 10:08

Tijdens ons jaarlijks Caeciliaefeest op vrijdag 22 november j.l. zijn de jubilarissen van onze vereniging gehuldigd. Renée Hoex, Kim Jacobs, Ruud Jacobs, Demi Janssen, Julia Poulissen en Kirsten Segers zijn allen 10 jaar lid van onze vereniging. Peter Kerren vierde zijn 40-jarig jubileum en Johan Trepels werd gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap. Gefeliciteerd allen!

za 16 november 2019 19:33

Sintermerte - vrijdag 8 november 2019

za 16 november 2019 19:32

Vorige week vrijdag hebben we samen met de jeugdfanfare gespeeld bij Sintermerte.

za 16 november 2019 19:25

Heilige Mis met 4 verenigingen: Caeciliafeest in Maasbree Ter ere van de feestdag van de Heilige Caecilia, de patrones van de muzikanten, houden vier verenigingen uit Maasbree een muzikale Heilige Mis in de kerk in Maasbree. Deze Mis vindt plaats op zondag 17 november om 11:00 uur. Schutterij Sint Martinus Maasbree Drumband & Majoretten 'Maasbree', Fanfare Sint Aldegondis en het Maasbrees Mannenkoor vieren gezamenlijk het Caeciliafeest. Elke vereniging levert die morgen een eigen muzikale bijdrage aan de mis, waarin ook de overleden leden van de verenigingen worden herdacht. Een heel bijzondere samenwerking dus.

zo 27 oktober 2019 20:16

Het Jeugdorkest heeft gisteren meegedaan aan het Jeugdtreffen in Ulestraten. Men heeft met veel plezier verschillende nummers gespeeld. Iedereen was kei tevreden.