Muziek maken is leuk en iedereen kan het leren!

Fanfare St. Aldegondis vindt het belangrijk om de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren. Het is een vaardigheid waar je je hele leven plezier van hebt. Daarnaast stimuleert muziek de intelligentie en de sociale vaardigheden, vermindert het concentratieproblemen en verbetert het de motoriek, ook op oudere leeftijd. Maar bovenal dient plezier voorop te staan en is het leuk om samen muziek te maken en activiteiten te ondernemen.

Introductie op de basisschool

De kinderen van de basisschool kunnen al op school kennis maken met muziek maken. De blokfluitdocente komt in groep 3 uitleg geven over muziekinstrumenten en de blokfluit. Daarnaast zijn er diverse samenwerkingsprojecten met de scholen van Maasbree om kinderen te enthousiasmeren voor het maken van muziek.

Basis muziekopleiding start met de blokfluit

De basis muziekopleiding in Maasbree wordt verzorgd door Fanfare St. Aldegondis. Alle kinderen vanaf groep 3 niveau kunnen deelnemen. Docente Marjan Jakobs gebruikt de lesmethode van Tom Stone, "Blokfluiten, dat is leuk". De opleiding duurt 1½ jaar en vormt een uitstekende basis als je wilt doorstromen naar een ander instrument. Dit kan binnen de muziekopleiding van de fanfare of elders.

Meer video's

Hafabra opleiding - Slagwerkopleiding

Zodra je de basis muziekopleiding hebt afgerond, kun je doorstromen naar een ander instrument naar keuze. Vanaf februari tot aan de zomervakantie bestaat er dan de mogelijkheid om met verschillende instrumenten kennis te maken. Dit om vervolgens een weloverwogen instrument keuze te kunnen maken.

Fanfare St. Aldegondis biedt in samenwerking met het KunstenCentrumVenlo (KCV) opleidingen aan voor een blaasinstrument of voor slagwerk. Respectievelijk een Hafabra- of slagwerkopleiding. Ben je al wat ouder en wil je ook leren om muziek te maken, dan is het mogelijk om direct in een Hafabra- of slagwerkopleiding in te stromen. Het eerste diploma kun je behalen na ongeveer 2 à 3 jaar HAFA-opleiding.

Meer video's

Doorstromen naar Jeugdorkest en Slagwerkgroep

Aan het Jeugdorkest of de Slagwerkgroep kun je deelnemen wanneer je ongeveer 1 jaar muziekles hebt gevolgd. Het Jeugdorkest neemt deel aan optredens en organiseert zelf vaak leuke activiteiten en uitstapjes. De Slagwerkgroep is een samenwerking tussen de Fanfare en de Drumband, daarbij leer je samen muziek maken en diverse slagwerkinstrumenten te bespelen.

Klik hier voor meer informatie over het Jeugdorkest of de Slagwerkgroep.

Korps

Nadat je een aantal jaren muziekopleiding hebt gevolgd is er de mogelijkheid om door te stromen naar het Korps. In de doorstroom wordt voornamelijk gekeken naar het niveau van de muzikant, niet naar hoeveelheid diploma's. De leeftijd van de leden van het Korps varieert tussen de 14 jaar en 70+.

Lees hier meer over het fanfarekorps.

Meer info

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor meer informatie over de visie en de kosten.

zo 3 februari 2019 21:41

Dit jaar was het thema 100% NL. De gespeelde nummers varieerden van, Hoedje van papier, Andre Hazes, Jan Smit, Diggy Dex, K3, Anouk naar Happy Hardcore. Het is mooi om te zien dat onze jeugdige muzikanten een muzikaal programma in elkaar steken waar iedereen van geniet. Tijdens deze voorspeelochtend werd tevens aan 15 kinderen hun muziek/blokfluitdiploma uitgereikt.

vr 25 januari 2019 19:02

Volgende week zondag 3 februari is het weer zover: Don't Stop the Music! Tijdens deze ochtend laat de jeugd van onze vereniging hun muziektalent horen.

ma 24 december 2018 14:18

Op 14-12-2018 was er een concert ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van het jeugdorkest. Ook fanfare Sint Aldegondis en SLEM namen deel aan het concert.

za 8 december 2018 14:33

Een mooi artikel over een ons mooie jeugdorkest op de website van de Limburger! Aanstaande vrijdag om 20.00 uur in de MFA is er een concert ter ere van het 5-jarig bestaan van het jeugdorkest.

zo 25 november 2018 22:06