Muziek maken is leuk en iedereen kan het leren!

Fanfare St. Aldegondis vindt het belangrijk om de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren. Het is een vaardigheid waar je je hele leven plezier van hebt. Daarnaast stimuleert muziek de intelligentie en de sociale vaardigheden, vermindert het concentratieproblemen en verbetert het de motoriek, ook op oudere leeftijd. Maar bovenal dient plezier voorop te staan en is het leuk om samen muziek te maken en activiteiten te ondernemen.

Introductie op de basisschool

De kinderen van de basisschool kunnen al op school kennis maken met muziek maken. De blokfluitdocente komt in groep 3 uitleg geven over muziekinstrumenten en de blokfluit. Daarnaast zijn er diverse samenwerkingsprojecten met de scholen van Maasbree om kinderen te enthousiasmeren voor het maken van muziek.

Basis muziekopleiding start met de blokfluit

De basis muziekopleiding in Maasbree wordt verzorgd door Fanfare St. Aldegondis. Alle kinderen vanaf groep 3 niveau kunnen deelnemen. Docente Marjan Jakobs gebruikt de lesmethode van Tom Stone, "Blokfluiten, dat is leuk". De opleiding duurt 1½ jaar en vormt een uitstekende basis als je wilt doorstromen naar een ander instrument. Dit kan binnen de eigen muziekopleiding van de fanfare of elders.

Meer video's

Hafabra opleiding - Slagwerkopleiding

Zodra je de basis muziekopleiding hebt afgerond, kun je doorstromen naar een ander instrument naar keuze. Vanaf februari tot aan de zomervakantie bestaat er dan de mogelijkheid om met verschillende instrumenten kennis te maken. Dit om vervolgens een weloverwogen instrument keuze te kunnen maken.

Fanfare St. Aldegondis biedt een eigen muziekopleiding, met bekwame docenten, aan voor een blaasinstrument of voor slagwerk. Respectievelijk de Hafabra- of slagwerkopleiding. Ben je al wat ouder en wil je ook leren om muziek te maken, dan is het mogelijk om direct in een Hafabra- of slagwerkopleiding in te stromen. Het eerste diploma kun je behalen na ongeveer 2 à 3 jaar HAFA-opleiding.

Meer video's

Doorstromen naar Jeugdorkest en Slagwerkgroep

Aan het Jeugdorkest of de Slagwerkgroep kun je deelnemen nadat je ongeveer 1 jaar muziekles hebt gevolgd. Als je van je opleiding komt heb je vaak nog weinig ervaring met het samen spelen in een groep. Je zit dan, als voorbereiding, 3-4 maanden in een samenspel groep, die je helpt om de stap te maken naar het Jeugdorkest.

Het Jeugdorkest neemt deel aan optredens en organiseert vaak leuke activiteiten en uitstapjes. De Slagwerkgroep is een samenwerking tussen de Fanfare en de Drumband, hier leer je samen muziek maken en diverse slagwerkinstrumenten te bespelen.

Klik hier voor meer informatie over het Jeugdorkest of de Slagwerkgroep.

Korps

Nadat je een aantal jaren muziekopleiding hebt gevolgd is er de mogelijkheid om door te stromen naar het Korps. In de doorstroom wordt voornamelijk gekeken naar het niveau van de muzikant, niet naar hoeveelheid diploma's. De leeftijd van de leden van het Korps varieert tussen de 14 jaar en 70+.

Lees hier meer over het fanfarekorps.

Meer info

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zo 18 augustus 2019 16:29

De fanfare vandaag live.

zo 18 augustus 2019 16:27

Vers van de pers en opgedroogd! Vanmiddag heeft de fanfare meegelopen in de optocht van het bondsfeest van de schutterij.

za 17 augustus 2019 21:06

Ook dit jaar organiseert de Jumbo Maasbree weer de actie "Spek de kas ". De actie loopt van 12 augustus 2019 tot 20 oktober 2019. Gedurende deze periode krijg je bij iedere 15 euro aan boodschappen een voucher ter waarde van € 0,15. Deze vouchers zijn voorzien van een unieke (QR) code. Opties om deze code te verzilveren zijn: 1: de unieke code handmatig thuis online invoeren op de website: https://www.vuldekas.nl/jumbomaasbree/ en toekennen aan Fanfare St. Aldegondis. 2: de voucher bij de Jumbo posten in de box voor onze club (box nummer 35); de boxen staan na de kassa opgesteld. Deze bijdrage aan de kas zal voornamelijk ingezet worden voor de jeugdopleiding van onze vereniging en de aanschaf van nieuwe instrumenten. Alvast dank voor jullie bijdrage!

zo 14 juli 2019 20:27

Mooie optredens van het jeugdorkest en de fanfare.

do 4 juli 2019 23:39

Het belooft morgen een mooie avond te worden. Heerlijk weer voor een mooi concert buiten in de tuin van Café de Pool.